/Employees/PNK.jpg)
Pernille Nielherdt Kjerulff
I BDO hjælper vi med at analysere koncepter, drift og indkøb, så I kan få et overblik over, hvilke metoder I kan implementere for at opnå en mere bæredygtig og klimavenlig drift i de private og offentlige køkkener. Med rådgivning fra os kan både offentlige og private køkkener blandt andet få hjælp til at:
På vejen mod mere bæredygtig og klimavenlig mad og drift er der mange forskellige redskaber, der kan anvendes. Både når vi hjælper med økologisk drift, mere klimavenlig mad og med at mindske madspildet, tilpasser vi altid hele processen til det enkelte projekt og køkkentype. Derfor får I altid en løsning, der passer i jeres køkken.
I Danmark smider vi hvert år ca. 814.000 tons fødevarer ud, som kunne være spist. Over to tredjedele af spildet opstår i primærproduktionen, fødevareindustrien, engros- og detailhandlen samt i servicesektoren.
Madspild er en af verdens største CO2-synder – ubrugte madvarer er skyld i hele 3,3 milliarder ton CO2-udledning hvert år. Kun USA og Kina udleder mere CO2 end dette. Blandt andet derfor er mindre madspild også en del af FN’s 17 verdensmål.
Men i Danmark ser vi et stort potentiale i forhold til at nedbringe madspildet både i den offentlige og private sektor – men det er nødvendigt at kigge på hele værdikæden.
Vi kan hjælpe på tværs af brancher og virksomheder med at fremfinde og minimere madspild i produktionen. Vi kan hjælpe virksomheder med at identificere konkrete hotspots for hvor madspildet opstår med afsæt i en udredning af virksomhedernes værdikæde, og sammenkæde disse findings med løsninger, der gør virksomheden i stand til at arbejde målrettet og langvarigt med forebyggelse og nedbringelse af madspild.
Uanset hvad står vi klar til at identificere og reducere jeres spild af mad – til fordel for både klimaet og for jeres økonomi.
I den danske fødevaresektor eksisterer der et stort potentiale i forhold til at nedbringe spildet af mad.
I publikationen herunder kan du læse mere om en række virksomheder, der har reduceret deres madspild, og blive klogere på, hvilke tiltag og værktøjer de har anvendt.
Når det gælder klimavenlig og bæredygtig mad i kommuner og regioner kan det for mange professionelle køkkener også være en fordel at ændre leveringsfrekvensen af mad til eksterne lokationer. Færre ugentlige leveringsdage vil nemlig reducere klimaaftrykket.
Vi kan hjælpe jer med at beregne, hvad færre ugentlige leveringsdage vil betyde for køkkenets driftsomkostninger