OPDATERING:
Vi er stolte af at kunne meddele, at Trine kunne tage prisen som 'DIF’s Årets Frivillige' med hjem. Vi ønsker Trine Knudsen hjerteligt tillykke med denne velfortjente anerkendelse. Hendes dedikation og engagement, både inden for og uden for BDO, er en kilde til stolthed for os alle.
Hvert år fejrer Danmarks Idrætsforbund, DIF, landets friville ildsjæle ved at uddele prisen 'DIF’s Årets Frivillige'.
Med 'DIF’s Årets Frivillige' har alle danskere mulighed for at indstille en frivillig ildsjæl fra det danske idræts- og foreningsliv. Vinderen af prisen hyldes ved DR’s store tv-show SPORT 2023, som foregår den 6. januar i Jyske Bank BOXEN i Herning.
Kandidaterne indstilles af medlemmer og andre personer i tilknytning til de lokale idrætsforeninger, hvorefter en dommerkomité bestående af DIF's direktør Morten Mølholm Hansen, DIF's kommunikationschef Britt Spangsberg og øvrige repræsentanter fra idrættens verden udpeger de tre finalister og den endelige prisvinder.
Livet som frivillig
Trine er blot 22 år gammel men har allerede siddet i bestyrelsen for Fjeldsted Harndrup Skytteforening i hele syv år, hvoraf hun de sidste snart tre år har fungeret som formand.
Trines dage som formand er sjældent ens og kan bestå i alt fra at tjekke kontingenter til at registrere og forny våben korrekt.
En stor del af Trines arbejde består desuden i at hjælpe skytteforeningens mange børn. Sammen med sin kæreste Jesper, som også er medlem af bestyrelsen, træner de to gange om ugen med børnene i 3-4 timer ad gangen.
Ved sin af sin formandspost formår Trine at balancere sin egen skyde-træning, aftenstudie og sit fuldtidsarbejde hos BDO.
En velfortjent placering
DIF's nominering er en velfortjent anerkendelse af Trines engagement og hårde arbejde – og kom desuden som en stor overraskelse for den unge skytte:
”Jeg var virkelig glad og overrasket, da jeg fik opkaldet fra DIF – faktisk vidste jeg slet ikke, at jeg var blevet indstillet,” fortæller Trine.
”Da jeg først havde fået nyheden, skulle det også lige synke ind. Der er virkelig mange dygtige frivillige i foreningslivet, så det, at jeg som 22-årig er blevet kvalificeret, føles helt uvirkeligt. Jeg er meget beæret og taknemmelig,” fortsætter hun.
Vi ønsker Trine hjerteligt tillykke med nomineringen. Uanset udfaldet er Trines engagement og dedikation til frivilligt arbejde en inspirerende kilde til motivation for os alle, og vi glæder os til at se med, når SPORT 2023 løber over skærmen d. 6. januar 2024.
Vil du vide mere om, hvad det vil sige at dedikere sin fritid til frivilligt arbejde? Så læs med nedenfor, hvor Trine har stillet op til en Q&A om det at være frivillig.
Q&A om frivilligt arbejde
Hvad inspirerede dig til at starte med frivilligt arbejde?
Jeg er især blevet inspireret af de frivillige, som har investeret en masse tid i mig, dengang jeg selv var barn. Det, at kunne give noget tilbage og hjælpe andre på samme måde, som jeg selv er blevet hjulpet, er en kæmpe drivfaktor for mit arbejde.
Hvor mange timer bruger du om ugen som frivillig?
Det varierer meget fra uge til uge, men selve arbejdet i skytteforeningen bruger jeg nok 15-20 timer på ugentligt.
Har dit arbejde som frivillig påvirket dit personlige og professionelle liv?
Jeg har tillært mig en masse kompetencer gennem mit frivillige arbejde, som jeg har kunne tage med videre i mit erhvervsliv. Som formand lærer man hurtigt at tage ansvar og kommunikere i mange forskellige situationer.
Mit privatliv er også i høj grad præget af livet i foreningen. Når man bruger så mange timer sammen, så danner man et helt unikt fællesskab, som nok bedst kan beskrives som en form for ny familie.
Kan du dele en oplevelse fra dit frivillige arbejde, som har haft en særlig indvirkning på dig?
Jeg har fået virkelig mange gode oplevelser gennem året, men noget af det, der har haft ekstra stor betydning for mig, er arbejdet med børnene. Vi er før kommet hjem fra børne DM med omkring 30 medaljer, og det gør mig virkelig stolt, at være del af en klub, der kan udvikle talenter i en sådan grad.
Hvad er dit bedste råd til at komme i gang med frivilligt arbejde?
Mit bedste råd er bare springe ud i det. Den største barriere vi oplever i foreningslivet er, at folk frygter, at de ikke har tid nok. Men man behøver ikke lægge så mange timer i det, som jeg gør. Selv to timer hver anden uge kan gøre en kæmpe forskel for en klub.
Hvordan jonglerer man bedst sit fuldtidsarbejde med et frivilligt arbejde?
Når man arbejder så meget, som jeg gør, kræver det benhård prioritering. Min kalender er ofte booket mange uger frem, så det kræver, at man er god til at planlægge – også langt ud i fremtiden.
Hvor ser du dig selv og dit frivillige engagement i fremtiden? Har du nye mål eller projekter i tankerne?
Planen at fortsætte som formand for skytteforeningen. Det er her, jeg virkelig kan gøre en konkret forskel, og jeg elsker muligheden for at arbejde tæt sammen med mennesker.